077 400 8353

Bösdaellaan 2

We gaan weer open !!!!

We gaan weer open !!!!
2020 is een jaar geweest, waarbij we noodgedwongen (door corona) niet open zijn geweest en waarin we niet groots hebben kunnen vieren dat we al 25 jaar een zwembad met vrijwilligers runnen. Een jaar waarin we met de gemeente een nieuwe gebruikersovereenkomst voor 5 jaar hebben gesloten en een nieuw ondiep bad hebben moeten realiseren.
Het bestuur van zwembad de Bercken en natuurlijk ook de vrijwilligers zijn blij dat zondag 30 mei het zwembad (beperkt) weer open kan.
Door de coronamaatregelen kan niet iedereen direct genieten van een frisse duik in het water.
Het zwembad is in eerste instantie alleen in gebruik voor baantjestrekkers.
De recreatieve bezoekers, die lekker willen relaxen op de ligweide of met hun kroost willen spelen in het peutergedeelte, moeten in afwachting van nieuwe versoepelingen nog even wachten.
De baantjestrekkers kunnen zwemmen van 10.30 uur tot 12.00 uur en hebben hiervoor abonnement nodig. Dit abonnement kan worden aangevraagd door een mail te sturen naar info@debercken.nl , met vermelding van naam, adres en geboortedatum. Het aantal abonnementen, dat wordt uitgegeven, is echter beperkt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de beperkende Coronamaatregelen. Wilt u een abonnement, wees dan snel. Vol is Vol!!!
De beperking zal ook merkbaar zijn als het zwembad geopend kan worden voor de recreatieve bezoekers. Dit seizoen kunnen alleen kaarten gereserveerd en betaald worden via een online reserveringssysteem. Ook hier zal het aantal beschikbare kaarten beperkt zijn.
Abonnementen (zoals het gezins- en opa/oma abonnement) worden dit jaar niet uitgegeven. Alleen losse entreebewijzen en 10- en 20-badenkaarten. Hoeveel plaatsen per dag beschikbaar zijn, is op dit moment nog moeilijk te zeggen.
Laten we niet vergeten dat dit seizoen ook in het teken staat van een ingrijpende verbouwing van het zwembad. Het ondiepe bad vertoonde al een aantal jaren scheuren. Deze scheuren konden met kunst- en vliegwerk gerepareerd worden, maar op enig moment kon dit huzarenstukje niet meer herhaald worden. Deskundigen waren het erover eens: “Vervanging”. De Gemeente toonde zich bereid om € 200.000 in het bad te stoppen en € 50.000 werd door het Stichtingsbestuur opgehoest.
De werkzaamheden verlopen volgens planning en de verwachting is, dat begin juli het ondiepe bad weer open kan.
Naast de vervanging van het ondiepe bad is vorig jaar al een nieuw peuterbad aangelegd.
De kleine badgasten kunnen lekker weer ouderwets badderen.
Het is een opening met een tweeslachtig gevoel. Enerzijds zijn de vrijwilligers ontzettend blij om weer aan de slag te gaan, maar anderzijds vindt iedereen het ook spannend en kunnen we niet alle bezoekers een onbekommerd dagje in het zwembad aanbieden.
We gaan ervan uit, dat zeker in de zomer er meer mogelijk is en dat we een aantal maatregelen, die we nu moeten nemen dan kunnen loslaten.