077 400 8353

Bösdaellaan 2

Waarom meedoen?

De Rabobank helpt mee om maatschappelijke gebouwen te verduurzamen. Daarvoor wil Rabobank een deel van haar winst gebruiken om 50% van de kosten van zonnepanelen betalen voor een maatschappelijk gebouw dat door de leden van de Rabobank wordt gekozen. De andere 50% moet de gebruiker van het gebouw zelf betalen. Organisaties die zo’n gebouw gebruiken hebben hiervoor kunnen inschrijven.

Waarom doen wij mee?
Zwembad De Bercken heeft op deze actie ingeschreven. Wij zijn als zwembad een grootverbruiker van gas om het water van het zwembad en de douches te verwarmen. Zoals bekend rijzen de gasprijzen op dit moment de pan uit. En de prijzen zullen naar verwachting nog langere tijd hoog blijven. De gasrekening dreigt daardoor onbetaalbaar te worden. En dat zou betekenen dat het zwembad moet sluiten, want onverwarmd water is bijna altijd te koud om in te zwemmen!

Voor het zwembad is het van belang om zo veel mogelijk gebruik te gaan maken van energie die we zelf kunnen opwekken. Zonne-energie via zonnepanelen is daarvoor erg geschikt. Het zwembad is immers juist open in de tijd van het jaar dat de zon veel schijnt!

Als we gebruik kunnen maken van de actie van de Rabobank kunnen we een grote stap zetten naar het betaalbaar houden van de energierekening van het zwembad – en daarmee naar het behoud van het zwembad voor de toekomst!

Help ons daarom zo veel mogelijk stemmen te krijgen. Als je een rekening hebt bij de Rabobank, word dan lid en stem op zwembad De Bercken. En deel deze informatie met zo veel mogelijk mensen die je kent, zodat ook zij kunnen stemmen op het zwembad!